Over mij

"Wat gebeurt er met mijn
bedrijf of vermogen als ik
er niet meer ben?"

Wie ben ik?

Mijn naam is Peter Guijt. Sinds 2001 belastingconsulent bij Administratie- & Belastingadviesbureau Peter Guyt waar wij de administratie en fiscale aangiften verzorgen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Ik voer daarbij regelmatig adviesgesprekken met ondernemers. En soms kom je dan in adviesgesprekken op de vraag: ‘wat gebeurt er met mijn bedrijf of met mijn vermogen als ik er niet meer ben?’ En ik ontdekte dat verrassend veel mensen hun zaken niet goed geregeld hebben. Zo heeft het merendeel van de ondernemers geen testament.

In de zomer van 2018 ben ik mij in deze materie gaan verdiepen en heb ik de opleiding tot Nalatenschapscoach afgerond.


Gecertificeerd nalatenschapscoach

Als gecertificeerd nalatenschapscoach kan ik samen met mensen, tijdens hun leven, alle zaken op een rijtje zetten: is er een testament nodig? En zo ja, wat moet daar dan in komen te staan? Hoe is het financieel geregeld? Wie krijgt de voogdij over minderjarige kinderen? Soms is het heel complex. Goede voorbereiding voorkomt problemen voor de nabestaanden in een periode dat ze tóch al heel wat te verwerken hebben. Maar ook als je geconfronteerd wordt met het overlijden van een naaste kan ik helpen. Dat kan op verschillende manieren: als adviseur, als executeur of als bewindvoerder.

Als adviseur neem ik de zaken met u door en geef advies en daar blijft het bij.

Als executeur ga ik regelen dat alles rondom de nalatenschap geregeld wordt.

Een stap verder nog is als ik als bewindvoerder aangesteld wordt. Dan beheer ik tijdelijk het vermogen, bijvoorbeeld voor minderjarige of verstandelijk beperkte erfgenamen.

Peter Guyt
Nalatenschapcoach
Tel. 071 407 10 44

Meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Voorstraat 94a

2225 ET Katwijk ZH
T. 071 407 10 44

E. info@nalatenschap-advies.nl

Openingstijden
Ma t/m do:     08:00 -12:30 / 13:30 -17:00

Vrijdag:           08:00 – 15:00

Za en zo:        Gesloten

Coach register

ICR coaches voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels | procedure vereisten en vallen onder klacht- & tuchtrecht of geschiloplossing | arbitrage.